tractaments fisioterapia fisiosalut i esport cursos de taichi i escola d'esquena fisiosalut i esport acupuntura descompte fisiosalut i esport

Beneficis del massatge infantil


fisiosalut i esport girona massatge infantil

Beneficis del massatge infantil

Totes les mares acaricien, gronxen, fan massatges als seus fills. El massatge infantil es fa de forma natural, instintiva, a tot el mòn. nombrosos estudis constaten que aquest contacte és una necessitat bàsica la salut i el benestar del nadó a molts nivells. Nosaltres, pares, podem a través del massatge infantil potenciar aquests beneficis que ens aporta, anant de la simple estimulació cutànea i com aquesta ens endinsa en el mòn sensorial del nadó.






El massatge infantil ens permet una forma única de comunicació i l'establiment d'uns vincles afectius saludables amb els nostres fills. Aquests beneficis poden donar-se tan en el procés de desenvolupament orgànic com psicològic estimulant les següents funcions:

  • La circulació sanguínia: Millora el rec sanguini de la pell i dels teixits adjacents. Alhora augmenta la capacitat de bombeig del cor, que alhora influeix positivament en la respiració.
  • Respiració: afavoreix l'intercanvi l'oxigen en els teixits
  • Digestió: Ajuda al desenvolpuament del tracte intestinal i el seu funcionament en els nadons, evitant els temuts còlics infantils.
  • Excreció: El trànsit intestinal millora, evitant problemes de restrenyiment.
  • Estimula també les glàndules endrocrines, que regulen el sistema inmunitari, fent que el nostre fill sigui més fort a les possibles amenaces baterianes externes i millorant per tant la seva inmunitat davant possibles malalties.
  • Estimula el procés de mielinització del cervell i el sistema nerviós, potenciant el seu desenvolupament neurològic. 
  • Afavoreix el creixement del nadó, ja que un massatge diàri afavoreix l'augment de pes en els nadons, especialment interessant en el cas de que es tracti d'un nadó prematur.
  • Afavoreix també el desenvolupament muscular gràcies a que proporciona una major vascularització de la pell i els teixits.

Cliques per piular? tweet fisiosalut el massatge és  una eina que permet al nadó reaccionar sense estrés davant determinats estímuls.




Mentres que als pares el massatge ens ajuda a relaxar-nos i alliberar tensions, el massatge és  una eina que permet al nadó reaccionar sense estrés davant determinats estímuls: durant le massatge el nadó reb tot tipus de sensacions noves: sentiments, olors, sons, imatges visuals, expressions, sensació de calor causta per l'augment de vascularització, el moviment de l'aire sobre la seva pell nua... Totes aquestes sensacions configuren un ambient nou de petites tensions alhora que reben el to agradable de la veu de la mare o el pare, la seva mirada, somriure i sobretot, el contacte cutàni, que contraresten aquesta tensió i converteixen aquests petits canvis en vivencies no angoixants pel petit.

No cal oblidar tampoc que que durant el massatge s'estableixen vincles emocionals molt favorables pel desenvolupament psicològic del nadó. Millora també així la seva capacitat comunicativa i de relació amb els altres. Alhora, els pares es van familiaritzant amb el seu llenguatge corporal i aquesta forma d'expressar les sensacions que viu.

El massatge infantil és doncs una eina molt útil per a millorar la salut i benestar dels infants però també un mitjà primari de comunicació i establiment de vincles emocionals entre aquest i els seus pares, que aprendràn així a comunicar millor amb el petit i atendre satisfacotirament les seves necessitats. Una relació molt important si tenim en compte que nombrosos estudis demostren que els infants que creixen en un entorn segur i càlid on sempre són escoltats seràn adults que tendiràn a tenir relacions més saludables amb els altres.

Què en penseu del massatge infantil? L'heu practicat mai amb els vostres infants? Expliqueu-nos la vostra experiència! Si en voleu aprendre més ja sabeu que us convidem a assisitir a una classe personal de massatge infantil al noste centre.

0 comentaris :

Escriu aquí el teu comentari, els comentaris que continguin missatges o paraules no respectuoses seràn eliminats. Gràcies!