tractaments fisioterapia fisiosalut i esport cursos de taichi i escola d'esquena fisiosalut i esport acupuntura descompte fisiosalut i esport

simptomes i tractament d'una dolència d'origen cervical

Quantes vegades haurem notat que tenim dificultat per moure el coll cap algun sentit, caparrassa, mal de cap o una sensació sobtada de formigueig o cremor al braç o a la mà? Aquestes sensacions són senyals que el cos envia perque l'escoltem i es podría tractar d'alguna dolència relacionada amb les cervicals. Serà doncs altament recomanable posar-hi atenció, tractar-ho a casa i adreçar-se a un especialista qui alhora, descartarà o ens orientarà si els símptomes provenen d'un altre origen.

Però a què són deguts exactament aquests símptomes si estem fent el mateix de sempre?


És el moment de fer revisió del nostre dia a dia i pensar si sobrecarreguem aquesta part de la nostra esquena. És també el moment de fer memòria del que hem fet durant les últimes 48 o 72 hores i recordar si hem patit algún cop o mal gest causant afectació a la columna cervical, ja que aquestes molèsties poden trigar unes hores en aparèixer. A mode general podem dir que si fa més d'una setmana que notem formigueig, cremor a la zona o caparrassa podem tenir un problema d'origen cervical i ho hem de consultar amb un professional.

I si l'especialista tarda en rebren's? 


Mentres consultem el professional podem ja crear un pla d'atac per minimitzar el problema:

  • Començarem aplicant fred o calor a la zona afectada, ja sigui en gel o amb bosses especials. Pot ser aplicant fred, tot i que dependrà de la nostra tolerància al fred i en cap cas, podem aplicar-lo directament sobre la pell. Es pot optar per aplicar calor en els casos en que tinguem poca resistència a la sensació de fred, tinguent però precaució si sabem que patim d'artrosis: en aquest cas la calor l'haurem d'aplicar en sec, ja sigui amb esterilla elèctrica, saquets calents, gels de calor… En els altres casos, podrem optar per la calor humida utilitzant les conegudes bosses d'aigua calenta. 
  •  Tot i que hauria de resultar obvi no forçar la zona durant aquest període d'espera, tornarem a recordar que quan patim una dolència i pensem que pot provenir de l'esquena: no hem doncs d'agafar pesos pesats, hem d'evitar evitar les males postures o postures d'esquena no recomanades durant períodes perllongats de temps, especialment les que guarden relació amb les noves tecnologies: asseguts davant l'ordinador, amb la tauleta o el portàtil quan estem al llit, consultar amb l'smartphone… Més endavant dedicarem un article sencer a parlar de les dolències causades per la irrupció dels nous petits dispositius, però el cert és que tots hauríem d'evitar de fer-ne un ús perllongat si no estem segurs que tenim una postura correcta. 
  • En el cas de les persones que practiquin qualsevol tipus d'exercici, haurem de suspendre l'activitat sobretot els primers dies, sobretot tinguent en compte el dolor i les limitacions que ens poden sorgir progressivament. 

 Alhora, intentarem utilitzar postures higièniques adequades a casa i a la feina:


  • si treballem davant un ordinador, haurem de recordar aixecar el cap de manera repetida per tal d'evitar forçar la zona.
  • vigilarem que l'alçada de l'ordinador estigui a l'alçada adequada: això és, a l'alçada dels nostres ulls, de manera que la barbeta estigui en angle recte en base al nostre pit. Amb una pila de revistes velles o una capsa dura farem el fet ;)
  • si llegim un llibre o revista, col.locarem el llibre a l'alçada dels nostres ulls sense forçar la nostra musculatura. Resulta molt útil el faristol o caballet de taula utilitzat en pintura d'aquella que venen a les botigues artistiques, ja que sol ser una mida apte per col.locar un llibre i que a més, ens queda a una bona alçada si el col.loquem sobre una taula.
  • recolzarem els avant-braços sobre la taula si hem d'escriure amb un teclat.

Cliques per piular? tweet fisiosalut si fa més d'una setmana que notem formigueig, cremor a la zona o caparrassa podem tenir un problema d'origen cervical

I per últim, ens relaxarem.. relaxant la zona adolorida: 


Sempre és positiu realitzar alguna tècnica de relaxació en el nostre dia a dia, però en el cas de sentir dolor cervical realitzarem exercicis respiratoris i d'estirament suaus, on no sentim dolor. Escollirem també un moment diari per establir unes rutines de relaxació diàries, que per mínimes que siguin ens reduiran l'estrés i possibles tensions del dia, millorant progressivament l'oxigenació dels nostres músculs.

Un cop haurem tractat el dolor, la postura i la tensió que poden agreujar la nostra dolència podrem adreçar-nos amb més tranquilitat i coneixement del problema: les nostres sensacions, limitacions, i tota aquella informació que pugui ser útil a l'especialista. 


Què podem fer al nostre centre per tu? 

Les molèsties relacionades amb problemes cervicals poden limitar el nostre dia a dia de varies maneres. A FisioSalut i Esport et donarem el tractament adequat a la teva simptomatologia o patologia sempre tenint en compte les teves característiques personals, antecedents, postures, professió, activitat física i hàbits diaris.

Et proporcionarem la informació necessària perque puguis adaptar les mesures higièniques posturals necessàries al teu dia a dia durant i després del tractament.

T'ensenyarem també a prendre consciència del teu propi cos mitjançant exercicis que anirem incorporant a la consulta i també de forma domiciliària. Un cop acabat el tractament t'oferim la possibilitat de realitzar activitats que t'ajudaran a prevenir el dolor i la simptomatologia tractades.

Com sempre esperem que aquest article t'hagi resultat útil i pugueu aplicar els nostres consells no només per vosaltres, sinó també amb amics i família. Et convidem a donar-nos la teva opinió o experiència!

0 comentaris :

Escriu aquí el teu comentari, els comentaris que continguin missatges o paraules no respectuoses seràn eliminats. Gràcies!